Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud van uw scheepsschroef is van groot belang. Hiermee borgt u optimale prestaties van uw schip en een gunstig brandstofverbruik. De verschillende onderhoudsmogelijkheden worden hieronder beschreven.

Spoedverzetten

Spoedverzetten gebeurt bij de bladvoet van de schroef, zodat het profiel van de bladen niet verandert. Wij doen dit d.m.v. het warm stoken van de bladvoet, dus niet door te persen. Door het warm stoken blijft de structuur van het materiaal intact.

Het spoedverzetten van schroeven kan belangrijk zijn om diverse redenen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij aanpassingen of vervangingen aan de hoofdmotor, de reductie die wordt aangepast of vervangen, aanpassingen aan het schip, veranderend gebruik van het schip of een te zware belasting van de motor in de huidige situatie.
Wij adviseren u graag over de juiste spoed van uw schroef. Optimale prestaties van uw schip en een gunstig brandstofverbruik zijn hierbij leidend.

Polijsten

Met polijsten wordt het bladoppervlak van uw scheepsschroef glad gemaakt. Hiermee worden aangroei en lichte beschadigingen verwijderd/geëgaliseerd. Een glad blad heeft minder weerstand in het water en afhankelijk van de oorspronkelijke situatie tot enkele procenten minder brandstofverbruik.

 Slijpen spoedverzetten reparatie scheepsschroef