Reparaties

Reparaties

Beschadigingen aan uw scheepsschroef leiden tot meer weerstand in het water wat resulteert in een hoger brandstofverbruik en een lagere snelheid. In ergere gevallen kan de schroef trillingen veroorzaken die uw voortstuwingsinstallatie beschadigd. Dit kan voorkomen worden door bijtijds reparaties uit te laten voeren. Een vakkundig en nauwkeurig gerepareerde schroef voorkomt schade/trillingen en verhoogt het rendement van uw schip.

Oorzaken van beschadigingen

De meest voorkomende schade is contactschade. Met als gevolg deukvorming aan de bladranden, verbogen bladen, weggeslagen stukken uit de schroef en/of scheuren in het blad.
Erosieschade wordt veroorzaakt door de schurende werking van zand in het water. Deze slijtage heeft als gevolg een vermindering van diameter en bladdikte en ruwer wordend bladoppervlakte.
Cavitatieschade is schade in de vorm van kleine putjes in het bladoppervlak door imploderende luchtbelletjes. Dit kan worden veroorzaakt door een onjuist schroef- of scheepsontwerp, maar ook door eerdere beschadigingen.

Gevolgen van beschadigingen

Beschadigingen aan uw scheepsschroef leiden tot meer weerstand in het water wat resulteert in een hoger brandstofverbruik en een lagere snelheid. In ergere gevallen veroorzaakt een schroef trillingen die uw voortstuwingsinstallatie kan beschadigen. Dit kan voorkomen worden door bijtijds reparaties uit te laten voeren.

Reparatiemogelijkheden

– Bladranden lassen
– Bladranden slijpen
– Weggeslagen stukken aanlassen
– Diameters aanlassen
– Richten van schroefbladen
– Bladen opdikken
– Scheuren dichtlassen
– Cavitatieschade dichtlassen

Warm stoken scheepsschroef reparaties Zetten scheepsschroef